11/9/13

Reflexió del dia (10)



(un pare de Selva ha escrit aquesta carta)

M'agrada la capacitat que té el facebook de posar-nos en contacte i compartir. M'agrada llegir els vostres comentaris, veure les vostres imatges, enriquir-me amb la varietat d'enllaços que compartiu... I aquests dies, observant totes aquestes imatges, ha anat agafant cos (par...aules) una idea que al principi es presentava confusa, inconcreta. Cada vegada que veia una fotografia dels vostres fills, feliços, somrients, capaços com ningú de contagiar-nos les ganes de viure, no podia evitar pensar en el futur. Perquè ells, més que ningú, representen aquest futur.
La meva professió de mestre em concedeix el privilegi d'estar la majoria dels dies en contacte amb molts d'aquests infants, amb part d'aquest futur. I en uns dies com els que ara vivim els mestres, amb incerteses, amb atacs, amb intents de desprestigi, amb mobilitzacions, assemblees i demés, doncs no puc deixar de pensar en les fotografies que veig dels vostres fills que juguen, que riuen i que creixen. Perquè, al cap i a la fi, els que més perjudicats sortiran d'aquest desgavell -fins i tot tirania- dels governants, d'aquests decrets imposats, sense consultes, sense consens, no som els mestres que ara protestam i ens mobilitzam, no: són els vostres fills, són els meus alumnes i els de tants i tants d'altres mestres i professors.
El nou decret llei aprovat pel govern, a banda de burlar una sentència judicial emesa poques hores abans, és una declaració clara i contundent que allò que importa als actuals governants no és el futur dels vostres fills, no és la implantació d'uns projectes lingüístics que millorin els que hi ha ara. L'objectiu és la destrucció, la invalidació i persecució de tota la feina que s'ha fet a les escoles aquests darrers anys.
És clar que tot és millorable, és clar que hem d'aprendre -com a mínim- tres llengües, és clar que els resultats obtinguts en algunes matèries han de provocar una reflexió i un debat continu. Però algú de vosaltres pensa que amb un decret llei imposat amb unes intencions tan clarament ideològiques i tan pobrament pedagògiques millorarà el rendiment escolar dels vostres fills? Algú de vosaltres pensa que amb la reducció de professorat de suport i l'augment de les ràtios per grup classe els vostres fills aprendran més llengües? Algú de vosaltres pensa que es pot millorar l'aprenentatge de l'anglès en una classe de trenta alumnes, dintre de la qual el mestre ha d'atendre la diversitat de necessitats educatives de cada un d'ells? Algú pensa que capgirant de dalt a baix a les escoles un model lingüístic sobre el qual hi ha hagut un gran consens els darrers vint anys es solucionaran les mancances del sistema educatiu?
Per això, aquests dies, quan veig les fotografies dels vostres fills, nebodes, cosins, filloles, i gaudeixo del seu somriure, de la seva felicitat, de la seva capacitat per transformar-ho tot en bellesa, no puc deixar d'estar preocupat per ells i per vosaltres, els seus pares i les seves mares, que no mereixeu -no mereixen- un futur tan incert i un engany tan flagrant.
I no vull acabar amb derrotisme, no vull acabar sense animar-vos a reflexionar, a informar-vos, a assistir a les assemblees informatives dels vostres representants (La Federació de pares i mares d'alumnes), a fer un front comú en benefici dels vostres fills i filles, i a comprendre que aquells mestres i professors que a partir de dia 16 farem vaga, protestarem per totes aquestes imposicions del govern, no ho feim ni per caprici ni pel nostre propi benefici (ja podeu veure quin benefici que ens descomptin cent euros cada dia), sinó que ho feim perquè volem una escola i un futur millor pels nostres fills.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada